ČT: Policie vyšetřuje starostu Rojetína

Brno – Starostu Rojetína na Brněnsku a zároveň zaměstnance Krajského úřadu Jihomoravského kraje Pavla Hubálka (nez. za KDU-ČSL) vyšetřuje policie. Podle jihomoravské policejní mluvčí Petry Vedrové vyšetřování nesouvisí s jeho prací na krajském úřadě. Podle informací ČT by se vyšetřování mohlo týkat manipulací s obecními pozemky.

Pavel Hubálek je starostou Rojetína na Brněnsku, zároveň pracuje na odboru zdravotnictví na Krajském úřadě Jihomoravského kraje.

Kvůli čemu je Hubálek vyšetřován, Vedrová odmítla sdělit. Přesto, že akce podle policie nesouvisí s jeho zaměstnáním, kriminalisté mu prohledali a zapečetili kancelář. Dnes už je sice přístupná, na dveřích jsou ale stálé přítomné zbytky policejní pásky. Na dveřích je navíc cedulka, že je Hubálek na dovolené.

Na dveřích Hubálkovy pracovny je lístek, že má dovolenou
Zdroj: ČT24/ČT Brno

ČT se podařilo zjistit, že vyšetřování s největší pravděpodobností souvisí s manipulací s obecními pozemky. V souvislosti s prodejem několika hektarů pozemků se Hubálkovo jméno objevilo před dvěma lety na serveru Aktuálně.

Ten upozornil, že v Rojetíně společně se starostou nakoupili 4,6 tisíce metrů čtverečních luk a lesů bývalý ministr spravedlnosti Pavel Blažek a brněnský radní Robert Kerndl. Za pozemky zaplatili asi 50 tisíc korun. „Byly to pozemky jedné staré paní, nebyly využívané. Ale koupili je už hodně dávno,“ reagoval místostarosta obce František Žák (nez. za KDU-ČSL). Tvrdil ale, že o tom, že by na nich měli díky změně územního plánu nějak zbohatnout, nic neví.

Dům, který Hubálkovi v Rojetíně patří, je v současné době prázdný. „Starosta teď bydlí v Brně se svojí přítelkyní. Tady to ale spravuje, chce se sem vrátit,“ řekla jedna z překvapených obyvatelek.

Policie odmítla bližší okolnosti případu komentovat. Vyjádření ani jeden z politiků ČT nedal.

UvR: Starostu Rojetína vyšetřuje policie (zdroj: ČT24)