ČT: Kauza starosty Rojetína se týká přidělování bytů azylantům

Brno - Starosta Rojetína na Brněnsku Pavel Hubálek (nez. za KDU-ČSL) je podle informací České televize ve vazbě. Starosta, který zároveň pracuje na odboru zdravotnictví Krajského úřadu Jihomoravského kraje, je stíhán pro podvod. Kauza nesouvisí s prodejem obecních pozemků, ale s rozdělováním městských bytů v rámci Brna azylantům.

Městský soud v Brně rozhodl o Hubálkově vzetí do vazby dnes dopoledne. „Mohu potvrdit, že soud vzal muže do vazby pro obavu, že bude působit na dosud nevyslechnuté svědky. Státní zástupce i obviněný se vzdali práva na podání stížnosti proti vazbě,“ řekla mluvčí Městského soudu v Brně Gabriela Stočková.

„Pan Hubálek je obviněn z podvodu a hrozí mu dva až osm let vězení,“ řekl dozorující státní zástupce Jan Petrásek s tím, že v tuto chvíli nemůže vyloučit, že bude vzneseno obvinění i vůči dalším lidem. „V tuto chvíli to ale pokládám spíše za nepravděpodobné,“ doplnil. Bližší podrobnosti k případu uvést nechtěl.

Petrásek dnes odmítl, že by se stíhání týkalo prodeje obecních pozemků v Rojetíně na Brněnsku, kde je Hubálek starostou. Pozemky společně s ním v obci nakoupili také bývalý ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) a radní Brna-středu Robert Kerndl (ODS). S nimi ale vyšetřování nemá podle informací ČT žádnou souvislost.

Kauza naopak souvisí s přidělováním městských bytů v rámci Brna azylantům.

Rozhovor s redaktorkou Martinou Tlachovou (zdroj: ČT24)