V Olomouci shořela hala s průmyslovou technikou

Olomouc - V Olomouci shořela v noci na dnešek hala s uskladněnou výškovou a vrtnou technikou. Na vrtné stroje a vysokozdvižné vozíky, které se ve skladu nacházely, se v důsledku požáru zřítila střešní konstrukce. Škody podle odhadů přesáhnou milion korun. Při požáru nikdo nebyl zraněn, jeho příčina i okolnosti jsou zatím neznámé.

K požáru v ulici Na Zákopě vyjelo šest hasičských jednotek a sedm cisteren. Hasiči na místě zřídili kyvadlovou dopravu vody, na místo byl povolán také nakladač. Příčina požáru i jeho okolnosti jsou zatím neznámé. 

V kraji za poslední měsíce hořelo v průmyslových objektech již několikrát

Loni v červnu v Olomouci shořela hala ve Sladkovského ulici. Požár zničil vybavení haly a uvnitř zaparkovanou dodávku. Škoda dosáhla sedmi milionů korun. Na konci prosince hořela výrobní hala plastových trubek a zahradních stolů firmy Elmo-plast v Alojzově na Prostějovsku. Škoda se vyšplhala na 80 milionů korun. Jednalo se o požár s největší škodou v kraji za posledních několik let. Podle policie byl založen úmyslně. Naposledy na konci letošního března zasahovali hasiči při požáru filtrační technologie v jedné z průmyslových hal v Hranicích na Přerovsku. Evakuováno bylo 60 lidí, nikdo nebyl zraněn.