Povodněmi zničená týnská plovárna po 12 letech otevře

Týn nad Vltavou - Po 12 letech od zničující povodně, která se prohnala Týnem nad Vltavou, město uvede do provozu místní plovárnu. Velká voda v ní způsobila desetimilionové škody. Rekonstrukci komplikovaly spory, úpravy projektu i nedostatek peněz. Ty nakonec město získalo z evropských fondů. Plovárna pro 600 lidí otevře už na jaře příštího roku.

Týnská plovárna otevře v novém (zdroj: ČT24)

Podle radních opravu zkomplikovaly 11 let trvající dohady o budoucnosti plovárny. Město se rozdělilo na dva tábory. „Vedly se diskuze o tom, zda zrealizovat krytý bazén, nebo otevřené letní koupaliště,“ říká Milan Šnorek (ODS), starosta Týna nad Vltavou.

Řeka zůstala pro místní jediným místem, kde se mohli osvěžit. Protesty proto začaly sílit. Radnice nakonec přistoupila na plán obnovy plovárny. Využila peněz z evropských fondů. „Dotace z ROP činí téměř 30 milionů korun,“ uvedla Michaela Šímová, ředitelka Regionální rady ROP Jihozápad. Nová plovárna vyjde na 60 milionů korun. Bazén rozdělí lávka, v relaxační části budou skluzavky i tobogán. Stavební firma dokončí práce v listopadu, plovárna se otevře příští jaro.