Na Nuselský most vtrhli dělníci, začala čtyřměsíční oprava

Praha – Dnešním dnem začala plánovaná rekonstrukce Nuselského mostu. Potrvá čtyři měsíce, až do konce prázdnin. Po celou dobu rekonstrukce ale zůstanou zachovány minimálně dva jízdní pruhy v každém směru. Technická správa komunikací (TSK) se neobává větších kolon – podobná uzávěra proběhla už loni a větší problémy nenastaly.

„Loni byly také zachovány dva jízdní pruhy a velké kolony se netvořily, takže neočekáváme velké problémy,“ řekla ČT24 mluvčí TSK Barbora Lišková. 

Minulý rok proběhla oprava středního dělicího pásu a byly vyměněny stožáry veřejného osvětlení, letos má TSK v plánu nový povrch vozovky ve středních a rychlých jízdních pruzích. 

  • V 1. etapě bude uzavřen levý a střední jízdní pruh ve směru do centra. Doprava ve směru z centra bude vedena ve dvou jízdních pruzích, doprava do centra bude vedena v 1 jízdním pruhu ve svém jízdním pase a v 1 jízdním pruhu v protisměru (termín: 2. 5. – 29. 6. 2014).
  • Ve 2. etapě bude uzavírka levého a středního jízdního pruhu ve směru z centra. Doprava ve směru do centra je vedena ve dvou jízdních pruzích, doprava z centra bude vedena v 1 jízdním pruhu ve svém jízdním pase a v 1 jízdním pruhu v protisměru (termín: 30. 6. – 28. 8. 2014).

Provoz metra a vstupy do stanice Vyšehrad zůstávají bez omezení. Rekonstrukce mostu bude pokračovat i v následujících dvou letech.