Na dálnici D11 u Prahy zemřeli dva lidé, stála celé dopoledne

Praha – Dálnici D11 na okraji Prahy uzavřela dopoledne tragická nehoda. Srazila se tři nákladní auta, při havárii zahynuli dva řidiči. Od svého začátku až po Jirny byla dálnice uzavřena čtyři hodiny. Před polednem se otevřel jeden jízdní pruh.

Tři nákladní auta havarovala ráno na místě, kde se dálnice D11 zužuje – následující úsek prochází rekonstrukcí a jezdí se v každém směru pouze jedním pruhem. První kamion zabrzdil před kolonou, řidiči dalšího kamionu a nákladního vozu, které jely za ním, nestihli zareagovat a zezadu do něj narazili. Řidiči obou vozidel, která narazila do prvního, při nehodě zahynuli. „Dva řidiče kamionů záchranáři resuscitovali, bohužel lékař musel konstatovat smrt,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Od osmi ráno téměř až do poledne byla dálnice ve směru na Hradec Králové neprůjezdná. Nadále zůstává uzavřen jeden pruh.

Tragickou nehodu kamionů provázely i další dvě havárie. Na témže místě, ale v opačném směru dálnice, vzápětí havarovala čtyři osobní auta. Další srážka aut komplikovala dopravu po jedné z objízdných tras v Českobrodské ulici v pražských Běchovicích.

Ranní nehodou pokračuje černý začátek června na českých silnicích. Zatímco uplynulé měsíce těšily řidiče i policisty relativně nízkým počtem tragických nehod, za dva a půl dne šestého měsíce zahynulo již osm lidí. Nejhorším dnem byla neděle, kdy zemřeli čtyři lidé.