Pacient ostravské psychiatrie střílel v čekárně

Ostrava – V ostravské fakultní nemocnici vystřelil pacient v čekárně ambulance psychiatrického oddělení z pistole, kterou předtím vzal členovi ochranky. Nikoho nezranil, přesto ho policie podezírá z pokusu o vraždu. Střelec prozatím skončil v ostravské psychiatrické léčebně.

Pacient, který podle mluvčího Fakultní nemocnice Ostrava Tomáše Oborného pravidelně docházel na zdejší psychiatrickou ambulanci, na sebe při své úterní návštěvě přitáhl pozornost nemocniční ostrahy. Jejímu členovi však pacient vzal zbraň. „Zmocnil se legálně držené střelné zbraně zaměstnance ostrahy,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková, podle které potom ozbrojený muž vyhrožoval dalším lidem v čekárně a nakonec vystřelil. Krátce na to se členovi ochranky nemocnice podařilo získat pistoli zpět, pacienta tak odzbrojil.

Policisté jsou přesvědčeni, že dvaatřicetiletý muž chtěl zabíjet. Usoudili tak z toho, jak se v čekárně choval. Podezírají ho proto z pokusu o vraždu, poznamenala mluvčí Holčáková. Prozatím střelec zůstal v ostravské psychiatrické léčebně.

Pacientů, kteří se agresivně chovají k pracovníkům nemocnice, ovšem podle mluvčího Oborného přibývá nejen na psychiatrii. „Hlavně v nočních hodinách se často stávají terčem slovních útoků a výhrůžek,“ upozornil mluvčí. K incidentům podle něj dochází téměř denně.