Řidič, který v Praze zabil autem mladou ženu, se přihlásil policii

Praha – Hledaný řidič, který dnes ráno utekl od nehody na pražském náměstí Kinských, se sám přihlásil policii. Čtyřiadvacetiletý Marek Půček svým vozem BMW údajně najel na autobusovou zastávku, srazil mladou ženu a neposkytl jí pomoc. Žena poté svým zraněním podlehla.

Půček podle policie řídil tmavé BMW, které dnes po půl páté ráno najelo na autobusovou zastávku poblíž pražského Švandova divadla a srazilo jedenadvacetiletou dívku. Ta nehodu nepřežila. Řidič z místa nehody utekl a policisté po něm celý den pátrali (celá zpráva).

Na jednu ze služeben pražských kriminalistů přišel Půček po 20. hodině. Policisté provedli u zadrženého dechovou zkoušku na alkohol a test na přítomnost návykových látek v těle. „Oba výsledky byly negativní,“ uvedla policejní mluvčí. Kriminalisté případ vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci – pachateli za to hrozí až šest let vězení.

Podle policie nemá mladík potíže poprvé. V minulosti již přišel o řidičské oprávnění kvůli jízdě pod vlivem alkoholu nebo návykové látky, dostal také podmíněný trest za podílnictví.

Případů, kdy řidič z místa havárie uteče, se v posledních týdnech stalo několik. V neděli 20. července zranil osobní vůz v Hybernské ulici v Praze šest chodců. Šofér z místa nehody rovněž utekl. Policie jej už dopadla, za trestné činy neposkytnutí pomoci, ohrožení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví mu hrozí až osm let vězení.

Ujíždění od dopravních nehod dle policejních statistik:

  • Necelá pětina řidičů, kteří v prvním pololetí roku 2014 zavinili dopravní nehodu, ujela z místa události
  • Konkrétně se to týkalo 6 725 dopravních nehod
  • V meziročním srovnání jde to nárůst o 3,5 %
  • 6 osob přišlo v důsledku takovýchto dopravních nehod o život
Mladík se sám přihlásil na policii (zdroj: ČT24)