Na Smíchově vykolejil vlak, tři lehce zranění

Praha - Na nádraží Praha-Smíchov dnes dopoledne vykolejil osobní vlak. Strojvedoucí nerespektoval návěstidlo zakazující jízdu. Tři lidé se lehce zranili.

Vlak z Nučic najel do zarážedla slepé koleje a vykolejil. „Na místě došlo k lehkému zranění tří žen, utrpěly zhmožděniny končetin a hlavy,“ informovala mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Záchranáři je odvezli do nemocnice v Motole. 

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se škoda na vlaku vyšplhala na 80 tisíc korun, na trati pak 100 tisíc korun. „Jednou z možných příčin je selhání strojvedoucího, který nestihl zastavit, druhou z možných příčin je technická závada na vlaku, kterou bychom chtěli vyloučit při komisionální prohlídce,“ řekl Drápal. Výsledky prohlídky by podle něj mohly být asi do týdne.

Na Smíchovském nádraží vykolejil vlak
Zdroj: Vít Šimánek/ČTK

Pokud by se ukázalo, že chyboval strojvedoucí, mohl by ho podle Drápala potrestat zaměstnavatel například zákazem řízení nebo odebráním osobního ohodnocení. „Kdyby bylo zjištěno dejme tomu obecné ohrožení nebo nějaká trestněprávní odpovědnost, tak by začala konat i policie,“ doplnil. 

Na provoz na nádraží neměla nehoda výraznější dopad. Nevyjel ale spoj, který měl využít vykolejený motorový vůz.