Na modernizaci informačního systému městské policie dá Praha 120 milionů

Praha – Modernizace informačního systému městské policie vyjde Prahu na 120 milionů. Po několika letech váhání rada města vybrala vítěze výběrového řízení, akciovou společnost CCA Group. Uzavře s ní rámovou smlouvu na čtyři roky. Strážníci budou prostřednictvím nové aplikace komunikovat a zaznamenávat do ní veškerou agendu, včetně přestupků.

Ředitel strážníků Eduard Šuster zdůraznil, že modernizace systému je pro práci strážníků klíčová. Vybudování informačního systému mezi lety 2009 a 2010 stálo Prahu 80 milionů korun. „Pro práci městské policie to znamenalo velký posun,“ řekl ředitel. „Zjednodušeně řečeno jsme se od tužky a papíru dostali k modernímu systému,“ doplnil.  Prostřednictvím něj dnes strážníci komunikují, zadávají veškerou agendu, od záznamů až po přestupky.

Pražští strážníci se dlouho potýkali se špatnou pověstí, zejména kvůli bývalému řediteli Vladimíru Kotroušovi, který byl nepravomocně odsouzen v úplatkářské kauze. Stávající vedení v čele s ředitelem Šusterem připravilo reorganizaci městské policie, zbavilo se nepotřebného vybavení, vrátilo hlavnímu městu hummery, vznášedlo a desítky zbraní.