Maskovali se jako taxikáři, přitom prodávali kokain

Praha - Pražská kriminální policie rozbila organizovanou skupinu prodejců kokainu. Maskovali se jako taxikáři. Za několik měsíců prodali drogy za půldruhého milionu korun. Další drogy a zbraně našli policisté při domovních prohlídkách.

Pražská kriminální policie rozbila organizovanou skupinu prodejců kokainu (zdroj: ČT24)

Policie dva muže, kteří se maskovali jako taxikáři, zadržela po několikaměsíčním sledování. Hlavní organizátor drogy dodával a zásoboval kokainem taxikáře, kteří ho dále rozváželi. Drogy dodával podle policie nigerijský dealer a jeho dva komplici také do klubů v centru Prahy. Jen za dobu sledování jich prodali za více než 1,5 milionu korun.

Systém byl jednoduchý. Pokud někdo objednával drogu, poslal smsku se žádostí o odvoz. Počet osob znamenal počet gramů. „Taxikář naložil zájemce do taxíku, objel s ním dům a hned ho v podstatě vyložil,“ vysvětlil praktiky dealerů kriminalista. Při domovních prohlídkách se našly peníze, kokain, ale také zbraně a munice. „Všichni tři muži jsou v tuto chvíli obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s psychotropními látkami,“ doplnil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Dva dealeři jsou nyní ve vazbě, hrozí jim totiž až deset let za mřížemi. Hlavnímu organizátorovi trest ještě vyšší. U něj doma se našlo i vybavení k vážení a balení drog.