Za zbití motorkáře skončili dva policisté mimo službu

Praha – Dva pražští policisté byli postaveni mimo službu kvůli tomu, že srazili a zbili ujíždějícího motocyklistu. Na případ upozornila Česká televize a o jejich postihu nyní informuje server Aktuálně; odkazuje se na vedení pražské policie.

Zraněného mladíka policista místo ošetření kopl (zdroj: ČT24)

„Oba policisté, kteří se na předmětném zákroku podíleli, jsou vyňati z běžného výkonu služby,“ řekl Aktuálně.cz náměstek krajského ředitele v Praze Zdeněk Bezouška. „Podle mých informací není policistům samotným celá situace lhostejná a požádali nadřízeného o konzultaci situace s psychologickým pracovištěm policie,“ doplnil.

K incidentu došlo začátkem srpna, když se mladík s motorkou, ale bez řidičského oprávnění pro odpovídající skupinu, pokusil na pražském Chodově ujet policejní hlídce. Honička skončila nedaleko, když ve stejnou chvíli unikající motorkář i policejní vůz narazili do pouličního světla. Zraněného ležícího motocyklistu poté podle záznamu bezpečnostní kamery jeden z policistů kopl a dvakrát udeřil do hlavy.

Policisté i motocyklista utrpěli lehká zranění, v nemocnici zůstal jen motorkář – po střetu s policií měl zlomený kotník, zhmožděnou ruku, otřes mozku a podlitiny v obličeji. Experti, které oslovila ČT, tvrdí, že použili chvaty, které mohly muže stát i život.

Vydáno pod