D1 čeká série nočních uzavírek

Loket (Benešovsko) – Ředitelství silnic a dálnic oznámilo na následující víkend další sérii úplných uzavírek D1. Dálnice se několikrát uzavře během noci z pátku na sobotu i ze soboty na neděli v úseku Loket–Hořice kvůli stavbě nových mostních nosníků.

Noční uzavírky mají proběhnout postupně na dvou místech mezi Loktem na Benešovsku a Hořicemi na Pelhřimovsku. V noci na sobotu i na neděli půjde o tři čtvrthodinové výluky. Silničáři nevyhlásili žádnou objízdnou trasu. Očekávají, že v noci nedojde k takovému kolapsu, že by se během pauzy mezi jednotlivými uzavírkami nestihly kolony rozjet.

Předpokládaný čas uzavírek (v pátek i sobotu):

  • od 01:00 do 01:15
  • od 02:45 do 03:00
  • od 04:30 do 04:45

Uzavírka v noci z pátku na sobotu proběhne na kilometru 67,1, ze soboty na neděli zastaví silničáři provoz na kilometru 69,6. Vždy při zahájení uzavírky vyjedou od exitů Loket a Koberovice auta silničářů se světelnou šipkou, která dálnici uzavřou. Řidiči potom budou muset na dálnici počkat na opětovné otevření. „Prodleva mezi jednotlivými uzavírkami bude minimálně hodina a bude sloužit k odjetí případně vzniklých kolon,“ uvedli silničáři.

Během uzavírek budou stavbaři osazovat na místech obou budoucích mostů tři nosníky. Celkem bude potřeba šest nosníků pro každý most, zbylé trojice budou dělníci stavět přes den v polovině dálnice, která prochází rekonstrukcí a je uzavřená. V dálničním úseku Loket–Hořice probíhá závěrečná fáze modernizace, při které dostane nový povrch jízdní pás ve směru na Prahu. Jezdí se proto obousměrně ve druhé polovině dálnice.