Policie kontrolovala rychlou jízdu, našla 30 kg marihuany

Česká Kamenice (Děčínsko) – Více než 30 kilogramů marihuany nalezli policisté v dodávce, kterou kontrolovali v České Kamenici. Hodnota drogy je přibližně 1,6 milionu korun. Dopravní hlídka zastavila auto kvůli dopravnímu přestupku. Řidiči nakonec vedle pokuty za rychlou jízdu hrozí i trest za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, muž je ve vazbě.

Desítky kilogramů sušené marihuany objevili dopravní policisté v úterý večer. „Řidič černého VW Transporteru projel kolem nich v úseku katastru obce Česká Kamenice – Líska, a jelikož se zdálo, že nedodržuje stanovenou rychlost, policisté se ho rozhodli následovat,“ popsala policejní mluvčí Petra Trypesová. Dodávku policisté nakonec zastavili. Na marihuanu narazili při kontrole nákladového prostoru, kde byla v pěti plastových pytlích.

Čtyřiapadesátiletý řidič podle mluvčí absolvoval narkotest. „Na konopí zareagoval negativně,“ upřesnila Trypesová. Policisté ho nicméně obvinili z nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a soud dnes schválil jeho vazbu.

Celníci nedávno na dálnici D8 u Roudnice nad Labem zadrželi 350 sazenic konopí. Ústečtí policisté už na jaře objevili u sedmi Vietnamců v Děčíně a Boleticích přibližně 1 000 pěstovaných rostlin konopí a přes pět kilogramů sušené marihuany připravené k distribuci. Další tři kilogramy marihuany policisté našli ve vozidle s jinými třemi podezřelými Vietnamci. Většina drog produkovaných na severu Čech je podle policistů určena pro německý trh.