Při nehodě sedmi aut na D5 zemřela žena, dálnice stála 8 hodin

Heřmanova Huť (Plzeňsko) – Jeden člověk zahynul a další tři utrpěli zranění při hromadné nehodě, která ráno uzavřela dálnici D5 na Plzeňsku. Dálnice byla kvůli tragické havárii téměř osm hodin uzavřena.

Před půl sedmou ráno havarovalo na dálnici D5 poblíž Heřmanovy Hutě sedm vozidel – jedno nákladní a šest osobních. Řidič kamionu, který byl nakonec také poškozen, popsal, že se nejprve srazila dvě osobní auta, další havarovala, když řidiči nezvládli brzdění na mokré dálnici. „Nejdříve tady byla nehoda, brzdili před nehodou, auto se roztočilo, vlétlo do vozidel. Pak přijelo další auto, to se opřelo o naše auto,“ shrnul řidič kamionu. Následky nehody jsou tragické: Zemřela jedna žena, další dvě ženy a jeden muž utrpěli zranění.

Podle jedné z vyšetřovacích verzí policie je možné, že osmačtyřicetiletá žena, která zahynula, po nehodě vystoupila, aby místo havárie zajistila. Srazilo ji však jiné auto, které zabrzdit nestihlo. Tři zraněné odvezli záchranáři do nemocnice. Dispečerka záchranné služby Lenka Ptáčková upřesnila, že vážně zraněného muže transportoval vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice, další dvě ženy odvezli záchranáři na traumacentrum sanitkami. Všichni tři utrpěli poranění končetin i hrudníku.

Dálnice byla ve směru na Prahu uzavřená mezi 107. a 100. kilometrem od doby, kdy se nehoda stala, až do dvou odpoledne. Komplikovaný byl i průjezd po souběžné silnici druhé třídy, kde po jedenácté dopoledne havaroval kamion.