Do nádrže sjela dodávka, hasiči ji tahali z hloubi 10 metrů

Tábor - Kuriózní nehoda dnes na celé dopoledne zaměstnala hasiče a policisty v Táboře. Do čerstvě napuštěné nádrže Jordán sjela starší dodávka bez řidiče. Na své cestě do vody naštěstí nikoho nezranila ani nic nepoškodila. Její cesta zpátky na břeh ale nebyla jednoduchá. Hasiči ji z hloubky deseti metrů vytahovali šest hodin.

Nad dodávkou se uzavřela hladina během několika vteřin. Než přijeli na místo hasiči, byla už přibližně 20 metrů od břehu v hloubce deseti metrů. Aby ji hasiči mohli vytáhnout, museli ji přiblížit ke břehu a hlavně uvázat tak, aby ji mohl vytáhnout jeřáb. To se jim ale napoprvé nepodařilo. Druhý pokus už potápěčům naštěstí vyšel. Dodávka si s pomocí vzdušných vaků zaplavala Jordánem podruhé. Její cesta na břeh ale trvala bezmála šest hodin. 

Dodávka jen zázrakem nikoho nezranila a nic nepoškodila. Při cestě do vody přitom minula dveře mateřské školy a dál pokračovala přímo mezi stromy. Nezastavil ji ani obrubník, vyhnula se i zídce a trefila se přímo do úzkého průchodu k vodě. Všem kolemjdoucím se podařilo i včas uskočit. „Ještě se mi klepou kolena, podruhé jsem se narodil,“ řekl České televizi svědek nehody Jan Novotný, který zrovna venčil psa a auto ho minulo jen o několik centimetrů.

Hasiči tahali dodávku z Jordánu téměř šest hodin (zdroj: ČT24)