OBRAZEM: Kriminalisté zachytili svou práci na netradičních fotografiích

Teplice - Severočeští kriminalisté představují v teplickém regionálním muzeu svou práci. Návštěvníci se prostřednictvím fotografií mohou podívat na místa činu i do laboratoří a také si prohlédnout přístroje, které kriminalisté k vyšetřování používají. Výstava s názvem Kriminalistika ve fotografii vznikla ze soutěže, do které bylo zasláno 125 fotografií od 26 autorů.

Fotografie zachycují práci kriminalistických techniků, technické prostředky používané v kriminalistice, stopy z místa činu, reálné předměty i fotografie vytvořené v laboratorních podmínkách.

Odborná nezávislá porota vybrala ze 125 zaslaných fotografií padesát a určila i pořadí vítězů. Na prvním místě se umístila Jana Charouzková, která vyfotila černobílou daktyloskopickou stopu. 

Iniciátorem výstavy je Kriminalistický ústav Praha ve spolupráci s Regionálním muzeem v Teplicích a Krajským ředitelstvím policie Ústeckého kraje. Výstava je otevřená od 24. října do 14. prosince.

Jana Charouzková – Daktyloskopická stopa trochu jinak - 1. místo: Fotografie vznikla při běžné pracovní činnosti. Stopa z místa činu byla zviditelněna daktyloskopickým práškem a zajištěna na černou želatinovou fólii. Při dobrém nasvícení a expozici vynikla v celé své kráse. Malá úprava filtrem umocnila prostorový vjem.
Zdroj: Regionální muzeum Teplice/Jana Charouzková
Kriminalisté v teplickém muzeu vyvrací mýty (zdroj: ČT24)