Krnáčová zrušila výběrové řízení na ředitele magistrátu

Praha – Nové vedení města v čele s Adrianou Krnáčovou (ANO) jako primátorkou zrušilo vypsaná výběrová řízení na pozici ředitele magistrátu a na posty dalších sedmi ředitelů odborů. Zadalo ho ještě minulé vedení Tomáše Hudečka (tehdy TOP 09). Post ředitele magistrátu je bez šéfa od ledna, zatím ho vede zástupce ředitele Radovan Košťál.

„Splnila jsem to, co jsem deklarovala při nástupu do funkce primátorky, že vypíšu transparentní výběrové řízení na ředitele magistrátu,“ řekla Adriana Krnáčová (ANO). Spolu s tím by měl úřad rovnou zahájit výběrové řízení na šéfa odboru školství. Zbylé odbory bez řádného vedení se budou zajišťovat až po jmenování nového ředitele magistrátu, časově se to odhaduje na leden 2015.

Výběrové řízení na ředitele magistrátu zadalo minulé vedení Prahy, kterému šéfoval Tomáš Hudeček (za TOP 09). Tato pozice ale zůstávala neobsazená už od ledna 2014, podobně jako v případě některých odborů tak šéfoval zástupce. S vypsáním konkurzu však magistrát dlouho otálel, ještě před volbami se kvůli tomu na TOP 09 zaměřila kritika, a tak Hudeček zadal výběrové řízení s tím, že nejlepšího kandidáta si pak vyberou ti, co povedou město po volbách do zastupitelstva v říjnu 2014. Na úřední desce se nicméně objevilo rozhodnutí o zrušení tohoto řízení, které podepsala čerstvá primátorka Adriana Krnáčová.

Posledním ředitelem magistrátu byl Martin Trnka, který na městském úřadu pracoval skoro dvacet let. Na pozici sám rezignoval, když Tomáš Hudeček oznámil, že ho má v plánu odvolat kvůli pochybení při podpisu zakázky za půl miliardy korun. Demisi Trnka zdůvodnil jednak nedůvěrou v primátora a jednak opotřebením. Pověřeným ředitelem se tak stal jeho zástupce Radovan Košťál. ODS na něj chtěla ale podat trestní oznámení, že všechny jeho činy ve funkci ředitele jsou neplatné.