Hasiči, policisté a strážníci spolu. Třinec buduje výjezdové centrum

Třinec - Třinečtí hasiči, policisté i strážníci budou mít příští rok nové společné výjezdové centrum. Budou tam mít technické, technologické a sociálního zázemí i společná sportoviště. Náklady přesáhnou 270 milionů, zadavatelem je Moravskoslezský kraj. Slibuje především rychlejší výjezdy hasičů i policistů. „Stavba nového komplexu byla nutností. Stávající prostory jsou malé a nevyhovující,“ řekl náměstek hejtmana Josef Babka.

Podle vedení krajského úřadu umožní nové Integrované výjezdové centrum kvalitnější fungování záchranných složek. „Hasiči, policisté i strážníci dnes sídlí přímo v centru Třince. Nový komplex bude umístěný tak, že umožní rychlejší výjezdy a přispěje ke zvýšení bezpečnosti obyvatel Třince i okolních regionů včetně příhraničních oblastí,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák z ČSSD.

Podle náměstka Josefa Babky z KSČM museli hasiči i policisté už dlouho pracovat v nevyhovujících podmínkách. „Hasičská stanice byla zřízena před pětačtyřiceti lety, je v ní málo místa, nevyhovuje potřebám moderních akceschopných záchranářů. Nedá se přitom nějak nadstavit. Podobně jsou na tom policisté,“ řekl Babka.

Většinu nákladů na vybudování Integrovaného výjezdového centra v Třinci zaplatí Evropská unie, Moravskoslezský kraj přidá 38 milionů. Peníze z regionálního operačního programu musí město a kraj vyčerpat do konce roku. Hotovo by mělo být na podzim 2015. Z plochy u Frýdecké ulice se muselo přestěhovat kynologické cvičiště, v nejbližších dnech začnou přípravné práce - kácení stromů. „Je to na žiletky, ale vše je připraveno a musí se to stihnout,“ uvedla starostka za Osobnosti pro Třinec Věra Palkovská.

Třinec buduje nové výjezdové centrum (zdroj: ČT24)