Řepka do penze? Radši ne!

Tak jsem si v dnešním vydání deníku Sport přečetl komentář Ladislava Vízka, fotbalové legendy. Tak to alespoň má současný podnikatel v oboru restauračních zařízení pod svým podpisem. Jeho stať se týkala aféry druhého kola. Plivanec sparťanského Tomáše Řepky na Ladislava Volešáka ze Slovácka.

Ono je vlastně úplně jedno, že olomoucký Michal Hubník nasázel vícemistrovi z Jablonce hattrick a na jeden gól ještě přihrál, je jedno, že nováček z Ústí přehrál v Brně tamní Zbrojovku 3:1, a je jedno, že některé momenty z utkání Baník Ostrava – Slavia Praha, tak jak je posoudil sudí, byly přinejmenším, diplomaticky řečeno sporné.

Důležité je se zase povozit po Řepkovi. Jednoduchý terč, chápu. „Vysadí mu prášky“, začne běsnit a kluci mají v novinách o čem psát. No jistě, že je to hnus a ubohost plivat na někoho. Samozřejmá věc a nic na tom nemění, že mu předtím zajel do nohou bývalý sparťan Ladislav Volešák. Ale jde tu přece o ten nepatřičný humbuk okolo. Za chvíli se bude psát o tom, že si bývalý hráč West Hamu na hřišti upšouk, což neznamená, že tyhle dvě věci srovnávám.

Fotbalový internacionál Ladislav Vízek ve svém komentáři tvrdí, že by měl Řepka dostat facku. Fajn, a taky by měl odejít do fotbalového důchodu. Prý to bude vysvobození pro něj, spoluhráče, soupeře, fanoušky Sparty i ostatních mančaftů. Tohle by nevymyslel ani rádoby bavič Petr Novotný. Dobře, fotbalové legendě se asi právem po aktivním fotbalu stýská, to pochopit dokážu, ale proč by s ním v tom měli jet i jiní, už moc pochopit nejde. Natož Řepka, s nímž současná Sparta stojí a padá zároveň. To je prostě neoddiskutovatelný fakt. Jen si to vezměte – jedno kolo nehraje, je zraněný, vykartovaný, bůhvíco, a hned se nemluví o ničem jiném, než jakou měl bez něj zase ten letenský tým „formu“.

Ať pan Řepka dostane trest, televizní záznam, který přinesla Česká televize, ukazuje, že tam skutečně něco bylo. Sice to neviděl jak hlavní, tak čárový sudí, a k jejich tvrzení se včera přiklonila i komise rozhodčích, ale disciplinárka má právo veta. Maximální trest pro Tomáše Řepku je za takový prohřešek distanc na čtyři zápasy. Kdyby však alespoň pro tuto dobu pan Vízek omezil své názory na nezbytně nutné, nezlobil bych se. A verdikt? Nejspíš už zítra.

Tomáš Řepka
Zdroj: ČT24