Jsou hvězdy, které nehasnou

Když se Tomáš Řepka loni loučil s českobudějovickým Dynamem, kam ho po trpkém konci ve Spartě vzal, dnes už zřejmě bývalý kamarád Karel Poborský, značná část fanoušků jeho i Vlaďky Erbové byla napnutých, pro jakou klubovou kasu se vydá dál.

Spekulace, že Řepkovou další štací bude Jihlava, Střížkov či Pardubice, však vzaly za své v momentě, kdy vedení druholigového, pardon, fotbalově-národního Baníku Most oznámilo jeho příchod na post sportovního manažera týmu. Mančaft, který před lety táhl nejvyšší soutěží další bývalý sparťan Horst Siegl, dostal nového tahouna. Ačkoli se Řepka ještě pár hodin předtím jakýmkoli zprávám o výletu na severozápad Čech divil, Freddie Mercury v podobě Vladimíra Hrona potvrdil pravý opak, jeho angažmá v Baníku Most je tutovka.

Jsou hvězdy, které nehasnou. O Řepkovi se dá bez vytáček říct, že časy jeho největší slávy jsou ty tam, i když na první ligu by pořád měl. Hron se zase skomírající kariéru pokusil nastartovat nedávným vystoupením v televizní 13. komnatě, kde popisoval své životní útrapy (přičemž takticky zapomněl na útrapy diváků u Abecedy hvězd). Korunu tomu teď nasadil svým gratis angažmá coby mluvčí mosteckého klubu.

Řepka a Hron jsou duo, které by nevymyslel ani David Bystroň v největším rauši. Někdejší stoper West Hamu je znám svými kontroverzními výroky a naběhlou tepnou, mostecký rodák Hron zase bizarními imitacemi od Drupiho až po Johna Travoltu. A za stopera je připraven zaskočit vždy, když bude někdejší hráč Fiorentiny s právníky na baru řešit, jak je to s tou smlouvou v Dynamu. Kvůli ní totiž do konce sezony nemůže hrát a zatím tak bude předávat zkušenosti týmu, který je s dvanácti body po sedmnácti kolech zralý na sestup. „Chci být jeho ochranným valem a vytvořit Tomášovi určité závětří,“ řekl Vladimír Hron.

Teď už jen zbývá, aby vzal ředitelování Milan Luhový napůl s režisérem Jakubem Kohákem a Most se nějakým zázrakem prodral do první ligy. Miroslav Pelta, šéf FAČR, si to paktování se Slováky ještě rozmyslí. Bude mít totiž plné ruce práce s něčím úplně jiným…