Ve věku 40 let zemřel šéfredaktor Rádia Junior Petr Zettner

O víkendu tragicky zemřel šéfredaktor Rádia Junior Petr Zettner, bylo mu 40 let. Uvedl to mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna. Zettner se ujal vedení stanice pro nejmenší posluchače letos v září. Před tím působil jako redaktor i moderátor, byl i vedoucím redakce Radiožurnálu.

„Tragické úmrtí Petra Zettnera mě i všechny ostatní rozhlasáky nečekaně a bolestně zasáhlo. Petr byl nejen skvělý odborník a profesionál, ale také úžasný člověk, na jehož kamarádství se dalo za každých okolností spolehnout. Přeji za sebe i za celý Český rozhlas upřímnou soustrast celé jeho rodině a všem pozůstalým,“ uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral.

Zettner vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Začínal jako zvukař v Rádiu Vysočina, poté pracoval v Rádiu Impuls i v České televizi.

Do ČRo nastoupil poprvé v roce 2003 na pozici editora, redaktora a moderátora regionálního vysílání. Následně se věnoval spuštění nového Rádia Jihlava. Do ČRo se vrátil v roce 2010, kde postupně zastával funkci vedoucího redakce Radiožurnálu a analytika programu.

Vydáno pod