Virtuální prohlídka: Projděte se po studiích ČT

Události, Kouzelná školka nebo Sama doma – to jsou studia, která zná divák pouze z jedné strany. To se ale mění, Nová média ČT totiž ve spolupráci s funkcí Googlu/WalkInTo vytvořila virtuální prohlídku po Kavčích horách. Diváci se tak dostanou jak do budovy zpravodajství, tak se můžou podívat za záda kameramanů i v hlavní budově ČT.

Ve WalkInTo se v jednotlivých obrazech ukazují takzvané hotspoty. Ty lidé najdou buď volně nebo pod modrou ikonou „I“. Hotspoty skrývají vyskakovací okna s dalším obsahem (odkazy na web, iVysílání, medailonky redaktorů, informace o technické výbavě studií).

Virtuální prohlídka Českou televizí
Zdroj: ČT

V budově zpravodajství se mohou diváci projít studiem, odkud se vysílá nejen kontinuální vysílání ČT24, ale například i Události v regionech nebo Ekonomika ČT24. Chybět nesmí samozřejmě ani místo, odkud se každý den vysílají Události, tedy Virtuální studio 8. Ve Studiu 6 si zase diváci mohou vyzkoušet, jaké to je sedět na pozici moderátora, dívat se do kamery a sledovat čtecí zařízení.

Vedle těchto studií je součástí prohlídky i takzvaný Velín, tedy místo, kde editoři prakticky 24 hodin denně řídí vysílání zpravodajského kanálu. A také studiová režie, kde se vyrábí všechno to, co pak divák ve výsledku vidí na obrazovce.

Virtuální prohlídka Českou televizí
Zdroj: ČT

V hlavní budově ČT přivítají ve vestibulu návštěvníka virtuální prohlídky Bob a Bobek. Pokračovat pak může například do Studia 14, odkud se vysílá Sama doma, nebo přímo do Kouzelné školy.

Newsroom ČT24: Virtuální prohlídka studií ČT (zdroj: ČT24)