Prima od 5. května vrací začátek večerních zpráv na 18:55

Praha - Televize Prima vrací od pondělí 5. května začátek své hlavní zpravodajské relace Zprávy TV Prima na 18:55, podoba zpráv a její moderátoři se nemění. Na dnešní tiskové konferenci to řekl generální ředitel TV Prima Marek Singer s tím, že důvodem jsou ohlasy diváků, kteří podle něj podobu zpráv oceňují, nelíbil se jim ale právě čas vysílání.

Prima své hlavní zprávy přesunula od začátku února z 18:55 na 19:30, tedy na stejný čas, kdy léta začínají Televizní noviny na Nově. Sledovanost hlavních zpráv televize Prima měla po přesunu klesající tendenci. Zatímco v prvním týdnu od 4. února po přesunu zpráv je sledovalo v průměru 949.000 lidí, o pět týdnů později se počet diváků zpráv Primy snížil téměř na polovinu. V současné době se podle Singera ustálil počet diváků kolem 400.000. Podle šéfa zpravodajství Primy Pavla Zuny získá stanice větší podíl na sledovanosti v čase od 19:00 do 19:30, než by případně mohla ztratit mezi 19:30 a 20:00.

Zuna uvedl, že vedení televize uvažovalo o tom, že možná bude pro stanici výhodnější, když se zprávy vrátí tam, kde byly, tedy na 18:55. „Tím spíše, že obecně je ve firmě pocit, že zprávy jsou kvalitní a že tam (v 18:55) jednoduše nebudou čelit tak silnému diváckému zvyku, který 12 let vytváří Televizní noviny Novy“ dodal šéf zpravodajství Primy, podle kterého by tak změny mohly být pro kanál celkově přínosné.

Zuna by nenazval posouvání vysílacího času zpráv za fiasko. „Co se týče produktu samotného, tam to jako fiasko určitě necítím. V rámci možností jsem s podobou celkově velmi spokojený. Co se týče diváckého ohlasu, tam si jako vítěz připadat nemůžu. To je jednoznačné,“ uvedl. Podle něj stále zůstává faktem, že Prima měla vyšší podíl na trhu v době po půl osmé než dříve, kdy vysílala seriál M.A.S.H.

Čas, ve kterém nyní Prima vysílá své večerní zprávy, bude od 5. května patřit americkému seriálu Přátelé a soutěžní pořad Milionář bude začínat v 18:05. Zprávy a sport, stejně jako dosud nerozdělené reklamou, budou končit před 19:30, relace o počasí ale zůstane v dosavadním čase, tedy před osmou hodinou večerní.

Další změny čekají Primu a její zprávy v době červnového fotbalového mistrovství Evropy. „Kvůli Euru budeme muset hýbat ledasčím, nicméně co se týká zpráv samotných, tak se bavíme o osmi dnech v červnu, kdy to zprávy zasahuje,“ uvedl Singer. Nejpravděpodobnější variantou podle něj je, že zprávy ve dnech, kdy do jejich vysílání zasáhne fotbal, posunou na 20:00. Kompletní programové schéma Primy v době Eura chce stanice zveřejnit 6. května.