Nová image pořadu 168 hodin bude i nadále přinášet reportáže s humorem

Praha - Od září vstupuje pořad 168 hodin do vysílání v čerstvě pozměněné podobě. I nadále bude nabízet jiný pohled na události než denní zpravodajství a kořenit jej specifickým humorem svých tvůrců.

„Vznik našeho pořadu je jasný proces. Vždy ve středu jdeme s Ondřejem do velkého konfliktu ve kterém se pohádáme o našich pohledech na věc a v neděli pak nabízíme výsledek na kterém je podle mně vidět, že je tvořen více úhly pohledu,“ říká moderátorka Nora Fridrichová. „Jediné, v čem se s Ondřejem shodneme, je vtip.“

„Z mého pohledu jde o výměnu názorů,“ dodává dramaturg Ondřej Neumann. „Reportáže se snažíme hodně namixovat. Začínáme většinou tím podle nás nejdůležitějším, ale o střídání vážných a odlehčených témat se nesnažíme.“

„Největší kauzy v české politice se z nějakého důvodu dějí v pátek, což je pro nás peklo,“ říká moderátorka. „Myslím si, že v pátek večer už se zpráva nedostane do televizního zpravodajství ani do sobotních novin, takže její původci chtějí aby přes víkend vyčpěla,“ vysvětluje Ondřej Neumann.

Pořad prošel změnou grafiky a celého barevného schématu, zásluhou hlavního grafika zpravodajství ČT Alana Záruby. Především jde o posun od tmavě fialové k bílé. Dramaturgie zůstává nadále podobná: Exkluzivní reportáže z domova i zahraničí nabízející analytičtější pohled na světové události. Stopáž pořadu zůstává 26 minut.