Druhý soutěžní večer letošní řady Stardance vidělo téměř 1,6 milionu diváků

Praha - Téměř 1,6 milionu Čechů zasedlo v sobotu večer k televizním obrazovkám k prvnímu programu České televize. Sobotní večery letošního podzimu patří v pořadí již třetí řadě taneční soutěže Stardance a ta u diváků bodovala i tento týden.

Druhé kolo letošního ročníku patřilo svižnému quickstepu a smyslné rumbě. Na taneční kreace osmi tanečních párů se dívalo téměř 18,5 procent Čechů, respektive skoro 44 procent diváků, kteří v sobotu večer zasedli k obrazovkám. To v konkrétních číslech znamená asi 1 598 000 diváků.

Sledovanost druhého tanečního večera si tedy nezadala s čísly z letošního prvního dílu Stardance III, který si nenechalo ujít 1 649 000 diváků.

Po představení všech tanečních čísel osmi soutěžních páru došlo na vyhlašování výsledků, po kterém musel soutěž opustit první taneční pár. Hlasy diváků ani bodové ohodnocení poroty neudržely v soutěži zpěváka Bohouše Josefa a jeho taneční partnerku Lenku Tvrzovou. Druhou část vysílání - tedy rozhodnutí - sledovalo 10,5 procenta české populace, což bylo asi 913 tisíc diváků.

Ve hře o trofej pro nejlepší taneční pár tak dál zůstávají Dana Batulková a Jan Onder, Iva Frühlingová a Michal Kostovčík, Jana Doleželová a Michal Necpál, Zuzana Norisová a Jan Kliment, Jaromír Bosák a Eva Krejčová, Vladimír Kratina a Laura Klimentová, David Suchařípa a Albina Zaytseva. Ti všichni příští týden budou opět bojovat na tanečním parketu, tentokrát změří své síly v tangu a jivu. Jejich snažení mohou diváci opět sledovat v sobotu na ČT1 od 20:00.