Na obrazovky České televize vstoupily nové díly minisérie Hop nebo trop

Praha - Parta třicátníků v čele se zasloužilou matkou Bárou v podání Ivany Chýlkové se těšila mimořádnému diváckému ohlasu. Proto Česká televize připravila druhé pokračování oblíbené minisérie. Diváci se mohou těšit na dramatické závody plachetnic, bungee jumping nebo rafting na řece ve Slovinsku. První díl druhé řady budou odvysílala ČT v neděli ve 20.00 hodin.

Stejně jako první čtyři díly režíroval i pokračování nevšedních dobrodružství Jiří Chlumský. Scénář stejně jako pro první část připravili Eva a Ivo Pelantovi, kteří jsou rovněž podepsáni například pod scénářem k seriálům Ranč u zelené sedmi nebo Když se slunci nedaří.

Do party postav seriálu Hop nebo trop, na které jsou už diváci zvyklí, tentokrát Pelantovi přimíchali i několik nováčků. „Je tam nová postava - Ondřej Vetchý v roli takového člověka, který se stane středobodem té nové party,“ prozradil Pelant.

V nových čtyřech dílech diváci s hrdiny seriálu prožijí dobrodružství na raftech, projedou se v noci na jachtě po Slapské přehradě nebo podniknou běžeckou túru po horách. Trojici největších dobrodruhů do Himalájí kamera sice nenásledovala, nicméně sledovala, jak jejich dobrodružství prožívají doma neméně dramaticky jejich pozůstalí kamarádi.

Některé scény druhé série Hop nebo trop byly dokonce tak náročné, že známé herce museli v jejich rolích zastoupit dubleři. Sami herci pak seriál žertovně překřtili na „Top nebo hrob“. Ivana Chýlková například odmítla natočit let balónem, tady ovšem nepomohl dublér, ale drobná změna ve scénáři. „Já jsem řekla, že to fakt ne, že zůstávám na zemi. A myslím, že i pro vyznění seriálu je to lepší, když tam já sama stojím s dětmi a mávám těm bláznům na horu,“ tvrdí herečka.

Nové díly série o tom, jak se lidé nemají poddávat stárnutí a nevzdávat se svých snů, vstupují na televizní obrazovky tři roky poté, co měli diváci možnost zhlédnout první čtyři části.