Garin odchází z čela majitele Novy, nahradí ho Adrian Sarbu

Hamilton (Bermudy) - Z funkce generálního ředitele společnosti Central European Media Enterprises (CME), která vlastní tuzemskou televizi Nova, odejde k 1. lednu 2009 Michael Garin. Vystřídá ho Rumun Adrian Sarbu, který byl jmenován prezidentem společnosti. Zároveň si ponechá funkci provozního ředitele CME. Garin vytvářel strategii firmy posledních pět let.

Garin se nyní stane místopředsedou správní rady CME. Generálním ředitelem byl jmenován v roce 2004 a za jeho vedení se firma stala přední televizní společností ve střední a východní Evropě s celkem 22 kanály.

Sarbu je vynikající manažer, tvrdí Lauder

Zakladatel a předseda správní rady CME Ronald Lauder Garinovo působení v čele firmy velmi oceňuje. „Více než pětinásobný nárůst podnikatelské hodnoty firmy během jeho působení je neuvěřitelný výkon,“ řekl. 

Sarbu je rumunským společníkem CME od roku 1995. V roce 2006 byl jmenován regionálním ředitelem a o rok později provozním ředitelem celé společnosti. Během té doby podle Laudera prokázal vynikající manažerské schopnosti.

Příjmy CME v ČR porostou

CME se nyní v důsledku globální recese připravuje na zpomalení tempa růstu příjmů, řekl tento měsíc Garin. Příjmy CME v České republice však budou podle něj letos dál výrazně růst. 

CME vlastní mimo jiné tuzemské televizní stanice Nova, Nova Cinema a Nova sport. Firma vedle Česka působí na Slovensku, v Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Rumunsku a na Ukrajině. Akcie CME se obchodují na americkém trhu Nasdaq a na pražské burze.