Prima Cool už má licenci a může začít vysílat

Praha - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila licenci chystanému druhému kanálu televize Prima. Pracovní název digitální stanice Prima Cool se navíc stal oficiálním a jejímu dubnovému spuštění už nic nebrání v cestě. Informoval o tom deník E15.

Prima Cool bude vysílat na základě kompenzační licence. Prima se totiž stejně jako konkurenční Nova zavázala k odevzdání svých současných analogových kmitočtů.

Druhý kanál české komerční dvojky bude cílit na mladší diváky. Prima tím podle svého generálního ředitele Marka Singera nemyslí přímo teenagery, ale hlavně mladší muže. Singer si myslí, že nová stanice je pro televizi smysluplná a doplňující právě díky rozšíření její divácké základny. Hlavní program Primy je totiž nyní zaměřen více na ženy.

Prima má licenci i na třetí televizní kanál

Tomu odpovídá i programová skladba - jednou z vlajkových lodí Prima Cool má být například populární kreslený seriál Futurama. Někteří fanoušci však namítají, že se tak bude dít s českým dabingem.

Další stanice s názvem Prima Klub už má licenci od loňského jara. Jedná se o licenci, na níž měly nárok regionální televizní stanice patřící pod majitele Primy, které nyní analogově vysílají na sdílených kmitočtech s jejím hlavním programem. Podmínkou je, aby tyto regionální televize tvořily společnou síť pokrývající svým signálem minimálně třetinu obyvatel ČR.