TV Barrandov začne víkendová vysílání o půlhodinu dříve

Praha - Stanice TV Barrandov plánuje ve svém vysílacím schématu od druhé poloviny března posunout začátek víkendového programu o půl hodiny. Začínat má tak vždy od 7:30. Hlavním důvodem nového opatření je podle představitelů stanice snaha získat více reklamního prostoru pro zadavatele inzerce. Informaci dnes uvedl místopředseda představenstva a ředitel marketingu televize Janis Sidovský.

„Ke změně dojde 21. března 2009, kdy místo v 8:00 hodin ráno začne TV Barrandov vysílat už v 7:30 hodin. Půlhodinové posunutí začátku sobotního vysílání způsobil rostoucí zájem zadavatelů o reklamní čas,“ upřesnil Sidovský.

TV Barrandov začala digitálně vysílat letos 11. ledna a stala se po 15 letech další zdarma přístupnou tuzemskou komerční plnoformátovou televizí po Primě a Nově, které je stále na většině území Česka možné naladit i analogově. Vlastníkem TV Barrandov je akciová společnost Barrandov Televizní Studio, která má více akcionářů. Majitelem největšího podílu akcií je společnost Moravia Steel, v níž má hlavní slovo podnikatel Tomáš Chrenek.