Novým šéfredaktorem týdeníku Profit je Petr Korbel

Praha - Novým šéfredaktorem podnikatelského týdeníku Profit se stal Petr Korbel, který ve funkci nahradí předchůdce Pavla Párala. Vydavatelství Stanford tak pokračuje v obměnách, které již dříve přinesly změnu na postu šéfredaktora týdeníku Czech Business Weekly. Ředitelem obou redakcí je od ledna Erich Handl.

Petr Korbel se narodil v roce 1961 a vystudoval Vysokou školu ekonomickou. Postupně pracoval v deníku Mladá fronta Dnes, Právo a v týdeníku Ekonom jako vedoucí týmu „Podniky“. V nové pozici bude mít na starosti rozvoj redakce a rozšiřování čtenářské skupiny. „Mým cílem je udržet rostoucí trend čtenosti a vysokou úroveň týdeníku Profit,“ uvedl Korbel.

Šéfredaktora změnil i Czech Business Weekly

Jeho předchůdce, ekonomický novinář Pavel Páral, ve funkci skončil zhruba po pěti měsících. Podle informací serveru Týden.cz byl odvolán kvůli tomu, že se neshodl s důležitými členy redakce. 

Stanford vydává vedle Profitu také anglicky psaný Czech Business Weekly a adresář firem Kniha seznamů. Také CBW nedávno změnil šéfredaktora, stal se jím Raymond Johnston.