Novým šéfredaktorem deníku Sport bude Lukáš Tomek

Praha - Novým šéfredaktorem deníku Sport, Nedělního Sportu a Sport magazínu bude od letošního 1. května dosavadní zástupce šéfredaktora Lukáš Tomek. Na pozici vystřídá Zbyška Pechra. Jedním z hlavních Tomkových úkolů ve funkci bude příprava nového konceptu deníku.

Lukáš Tomek nastoupil do deníku Sport v roce 2004 přímo na místo zástupce šéfredaktora. Za jeho působení například vznikla sobotní příloha deníku Sport na víkend, uskutečnila se grafická proměna všech titulů skupiny Sport nebo byl připraven aktuální projekt Cyklománie.

Sport je na trhu přes padesát let

Deník Sport nyní patří pod vydavatelství Ringier ČR, založen byl v roce 1953. Je jediným celostátním deníkem zaměřeným na aktuální sportovní dění, který vychází od pondělí do soboty. V neděli je na stáncích ke koupi samostatný titul Nedělní Sport. 

Vydavatelství Ringier ČR, patřící pod švýcarský mediální koncern Ringier AG, je největším vydavatelem periodického tisku v České republice. Do portfolia firmy patří kromě deníku Sport také například deníky Blesk, Aha a časopisy Reflex a ABC.