Microsoft spustil nový vyhledávač Bing

Praha - Softwarová firma Microsoft spustila nový internetový vyhledávač Bing. Oficiálně jej má uvést ve středu. V Česku stejně jako v dalších evropských zemích je k dispozici jen testovací beta verze. Termín přechodu na ostrou komerční verzi, která poběží například v USA, firma zatím nestanovila. Bing jako nástupce služby Live Search má proti konkurenci nabídnout intuitivnější vyhledávání a lepší třídění odkazů. Díky tomu bude podle firmy snazší najít informace o cenách zboží, cestování, aktuálních zprávách v médiích, adresách, obrázcích i videozáznamech. Největší změnu uživatelé zaznamenají v řazení výsledků, které bude vyhledávač třídit tak, aby odpovídaly skutečnému záměru uživatele.

S Bingem bude spolupracovat Seznam

Technologii Bing má od srpna začít využívat největší tuzemský portál
Seznam.cz pro zahraniční vyhledávání. Podle mluvčí české pobočky Microsoftu Markéty Kuklové je Seznam první na světě, který se pro novou službu Microsoftu rozhodl. 

Konkurenční Google předvedl začátkem května nové vyhledávací nástroje. Jedna z funkcí bude automaticky sestavovat propracované detailní zprávy o vyhledávání na dané téma, další uživateli předloží jen nejaktuálnější výsledky vyhledávání. Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006 a v současnosti má třetinový podíl na českém trhu vyhledávání.

Rozhovor s Liborem Nováčkem a Tomášem Koškou (zdroj: ČT24)