Šámal odchází z Novy, prý nahradí Mrnku v Z1

Praha - Šéf internetového zpravodajství televize Nova Zdeněk Šámal odchází za novou profesní příležitostí. Podle serveru iDnes.cz by měl nahradit generálního ředitele zpravodajské televize Z1 Martina Mrnku. "Po přátelské dohodě obou stran bude jeho působení v TV Nova ukončeno k 30. červnu 2009," uvedla mluvčí Novy Michaela Fričová. Dodala, že Šámala nahradí dosavadní šéf internetu TV Nova Daniel Grunt. Mluvčí Z1 Ivana Dubášová  informaci, že Šámal nahradí Mrnku, nepotvrdila a označila ji za spekulaci. "Spekulace je jedna věc a skutečnost druhá. Ve skutečnosti se zatím vůbec nic neděje," řekl rovněž Mrnka. Slovo "spekulace" použil ve svém vyjádření i Šámal, který nechtěl prozradit, kam odchází. "Nebudu se k tomu nijak vyjadřovat," uvedl.

Z1 začala vysílat loni v červnu. Program stanice je možné naladit v pozemním digitálním vysíláním prostřednictvím set-top boxů či televizorů se zabudovaným digitálním tunerem v Praze a středních Čechách, na Brněnsku, v Plzni a části Plzeňského kraje, na Karlovarsku, Ústecku a na Ostravsku. Sledovat Z1 je možné také přes satelitní a kabelové operátory, přes internetové stránky stanice a také prostřednictvím televize přes pevnou linku označované IPTV. 

Soukromá zpravodajská televize Z1 skončila v loňském roce se ztrátou stovek milionů korun, řekl Lidovým novinám na začátku června Mrnka. Podle něj to vyplývá ze zatím nezauditované účetní uzávěrky za rok 2008, kterou zpracoval provozovatel Z1, společnost První zpravodajská.