Proces H je už i na webu České televize

Praha - Unikátní dokumentární rekonstrukce soudu se skupinou Milady Horákové Proces H mohou diváci zhlédnout na internetových stránkách České televize. Záměrem televize bylo zpřístupnění dokumentu na internetu od samého počátku, ale neměla k tomu dříve práva a nemohla porušovat práva jiných. Česká televize musela veškeré archivní záznamy použité v cyklu získat od Národního filmového archivu a Krátkého filmu. Zpravodajská stanice ČT24 chystá k procesu speciální vysílání na sobotu 27. června od 20:00.

Proces H, unikátní desetidílnou dokumentární rekonstrukci, uvedla Česká televize od 31. května do 9. června 2009 na programu ČT2, ve výročních dnech procesu se skupinou JUDr. Milady Horákové. Česká televize po dlouhých jednáních přesvědčila vedení Národního filmového archivu, a to svolilo k umístění cyklu Proces H na web ČT.

Dokumentární série Proces H zachycuje den po dni přípravu, průběh a jednotlivé aktéry procesu s vedením záškodnického spiknutí proti republice se skupinou JUDr. Milady Horákové. Diváci mohli sledovat rekonstrukci procesu prostřednictvím unikátních archiválií, které doposud nebyly nikdy v takovém rozsahu uveřejněny. Podrobnosti o jednotlivých dílech desetidílné série najdete na webovém speciálu.

Mimořádný pořad Kauza Horáková o procesu s JUDr. Miladou Horákovou odvysílá zpravodajská stanice ČT24 v sobotu 27. června, tedy v den 59. výročí popravy JUDr. Milady Horákové, Jana Buchala, Záviše Kalandry a JUDr. Oldřicha Pecla od 20:00. Moderátorem bude Martin Veselovský. Pozvání k diskusi přijali historička Zora Dvořáková (Klub Milady Horákové), historik Jiří Kocian (Ústav pro soudobé dějiny), europoslanec Miloslav Randsdorf (KSČM) a dokumentarista Martin Vadas (autor cyklu Proces H).

Vydáno pod