V Praze byl vydražen zřejmě nejdražší časopis světa

Praha - Speciální edice časopisu Royal Report zdobená zlatem a diamanty byla vydražena v Praze. Movitý zájemce za časopis v aukci zaplatil čtyři miliony korun. Podle zakladatele časopisu Miroslava Oplta bude tiskovina zapsána do Guinnessovy knihy rekordů jako nejdražší časopis na světě. Při výrobě časopisu bylo použito osmnáctikarátové zlato a jeho hodnotu zvyšují i dva bílé diamanty.

Majitel získal i balíček dalších služeb. Těšit se může na roční předplatné dvanáct následujících „zlatých“ edic Royal Reportu a má možnost po určitý čas využívat bezplatně dopravní tryskové letadlo. Získal rovněž čtyři dovolené na jakémkoliv místě světa a roční členství v podnikatelském klubu Royal Reportu. Většina výtěžku aukce bude určena na charitativní účely, řekl novinářům Oplt.

Měsíčník Royal Report se považuje za nejluxusnější časopis na českém trhu. Na trhu se objevuje již dva roky. Vychází podle Oplta v nákladu 17 000 kusů a má 14 000 předplatitelů většinou z řad podnikatelů. Jednotlivá čísla se zaměřují na životní styl, cestování nebo jídlo.

Vydáno pod