Na obrazovky dnes vtrhne česká MTV

Praha – V České republice a na Slovensku dnes ve 21 hodin začíná vysílat známá hudební stanice MTV. Diváci ji naladí prostřednictvím kabelu, satelitu a internetové platformy IPTV. Program, který spadá do portfolia TV Nova, bude v provozu nepřetržitě 24 hodin a zaměří se především na mladší diváky. Kromě hudby tuzemských i zahraničních zpěváků a kapel nabídne také zábavné programy, reality show nebo seriály.

Tuzemská MTV bude vysílat české adaptace formátů MTV i mezinárodně známé pořady, například Nitro Circus, Pimp My Ride, The City nebo Život na molu. „Všechny pořady budou buď dabované, nebo vysílané s českými titulky,“ uvedla ředitelka MTV Alex Ruzek.

Podle serveru DigiZone.cz nabídne MTV vlastní tvorbu např. v pořadu Budíček a v ranním bloku MTV GO! Část vlastní produkce budou obsahovat i polední hudební pořady nebo večerní žánrové bloky. Jak ale dále web připomíná, zatím nebylo upřesněno, jaká část programu bude s českými moderátory a které bloky vyplní jen samotná hudba.

„Jasně si uvědomujeme, že pro českého diváka je česká hudba a interpreti poměrně zajímavým artiklem, a podle toho k tomu budeme přistupovat,“ řekl generální ředitel TV Nova Petr Dvořák. „Jednání o licenci MTV jsme zahájili na začátku loňského roku,“ dodal Dvořák s tím, že původně měla MTV začít vysílat letos na jaře. Plány však zkomplikovala ekonomická krize, a proto byl start přeložen na podzim.

Cílovou skupinou kanálu jsou lidé ve věku 15 až 34 let. Komerční úspěšnost české MTV se podle Dvořáka bude odvíjet od vývoje trhu a od toho, kolik diváků program zasáhne. Pro podobnou skupinu lidí už v ČR vysílá tuzemská hudební stanice Óčko. Podle jejího generálního ředitele Jiřího Balvína a také podle Dvořáka si ovšem tyto dva programy nebudou příliš konkurovat, jelikož se od sebe zásadně liší.

Spuštění české mutace MTV provází akce pro fanoušky hudby a vyznavače adrenalinové podívané. V Praze vystoupila v pátek britská elektronická kapela Prodigy, o den později byla stanice partnerem desátého ročníku závodů ve freestyle motokrosu Gladiator Games.

Podle aktuálních propočtů digitálních dosahů bude dostupná pro zhruba 1,5 milionu diváků. Na digitálních a satelitních platformách nahradí program MTV Europe. MTV v České republice doplní předchozí tři kanály televize Nova, po kanálech Nova Sport a Nova Cinema se stane třetí tematickou stanicí pod její hlavičkou. Česká verze bude 68. kanálem sítě MTV, kterou ve 162 zemích sleduje zhruba 592 milionů domácností.

Vydáno pod