ČT24 získala Znamení mravnosti, mluvčím roku je Jiří Wolf

Praha - Mluvčím roku 2010 je Jiří Wolf z Magistrátu hlavního města Prahy. V profesních cenách letos bodovala také Česká televize. Zpravodajská stanice ČT24 získala cenu Znamení mravnosti – Signum Pietatis, vyznamenání za nejkorektnější a nejserióznější zpravodajství. Výsledky již osmého ročníku profesních cen vyhlásili její pořadatelé, Komora Public Relations (KoPR) a Český klub mluvčích.

„Pro veřejnou službu, kterou ČT24 už pět let je, jde o největší ocenění práce. Ctít zásady objektivity, nestrannosti a nezávislosti je klíčové a právě díky těmto hodnotám je ČT24 jakožto zpravodajský program veřejné služby nenahraditelný: Nepodléhá náladám a momentálním trendům trhu, je progresivním, ale seriózním médiem, které poskytuje maximálně pravdivé zprávy, aktuální přímé přenosy z ČR i ze světa a prestižní politické diskuse o tématech doby,“ prohlásil ředitel zpravodajství Milan Fridrich.

Milan Fridrich, ředitel zpravodajství ČT:

„Ocenění se jmenuje Znamení mravnosti, což je pro nás dvojnásobně důležitá věc, protože zpravodajství veřejné služby musí dbát na etické zásady novinařiny. Musí být vyvážené, nestranné, maximálně objektivní.“

„Jsem rád, že Česká televize a především ČT24 je vnímána jako médium, které si velmi pečlivě vybírá, jakým informacím se bude věnovat, který přenos udělá, jak se té zprávě bude věnovat. Říkám tomu klidná síla,“ uvedl ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich.

Mluvčí roku Jiří Wolf v oboru pracuje už několik let a nehodlá na tom nic měnit. „Strategie, která je nově nastavená a funguje, ta se měnit nemá. Troufám si říct, kdyby mě ta práce nebavila a nedělal bych tu práci se zájmem, tak bych ji už dávno nedělal,“ řekl.

Nejméně oblíbeným mluvčím je Ondřej Pečený

Wolf získal také titul nejlepšího mluvčího ve veřejné správě. Nejlepším mluvčím ústředních orgánů státní správy se stal mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka a v kategorii mluvčího komerčních organizací zvítězila mluvčí Letiště Praha Michaela Lagronová.

V hlasování veřejnosti se nejlepším mluvčím stal Martin Šalek z městské části Praha 6 a v hlasování novinářů vyhrála mluvčí Městské policie Brno Denisa Kapitánčíková. Do Síně slávy byla uvedena bývalá mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Blanka Kosinová. Anticenu určenou pro nejméně oblíbeného mluvčího, tzv. němou barikádu, získal Ondřej Pečený z Dopravního podniku hlavního města Prahy.