Summit Obama – Medvěděv přinesl ČT24 rekordní sledovanost

Praha - Setkání amerického prezidenta Baracka Obamy a jeho ruského protějšku Dmitrije Medvěděva, které ve čtvrtek 8. dubna 2010 vyvrcholilo podpisem smlouvy o nešíření jaderných zbraní, vidělo na ČT1 a ČT24 alespoň tři minuty kontinuálně jeden a půl milionu diváků. Na ČT24 byl podpis smlouvy nejsledovanějším pořadem v rámci digitálních televizí. Stanice navíc zaznamenala rekordní sledovanost v tomto roce.

„Je potěšitelné, že diváky stále přitahuje zážitkové kontinuální vysílání ČT24. Těší nás zároveň reakce zahraničních televizí, včetně Evropské vysílací unie, oceňující bezchybné přenosy a servis pro světové televizní společnosti, které přicházejí do ČT. Zdůrazňují zároveň, že ČT24 byla i pro zahraniční štáby dobrým profesionálním vodítkem o aktuálním dění, především pak na Pražském hradě,“ říká ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich. 

Pražský summit se stal v těchto dnech hlavním tématem České televize a na programech ČT1 a ČT24 mu bylo věnováno více než 15 vysílacích hodin. Ve čtvrtek 8. dubna, kdy setkání vrcholilo, vysílala ČT24 již od 08:00 s hodinovou přestávkou až do 21:58 hodin. Přílet amerického prezidenta a jeho vystoupení z letadla sledovalo v průměru 189 tisíc dospělých diváků při sledovanosti 2,1 % a podílu na publiku 27,41 %.

Samotný podpis smlouvy sledovalo takřka 800 tisíc lidí

Programy ČT1 a ČT24 zprostředkovaly ve čtvrtek od 12:00 divákům nejatraktivnější část pražského jednání, tedy přímý přenos slavnostního podpisu smlouvy ve Španělském sále Pražského hradu, který vidělo v průměru 207 tisíc diváků na ČT1 (sledovanost 2,3 % při podílu na publiku 22,90 %) a 190 tisíc diváků na ČT24 (sledovanost 2,1 % při podílu na publiku 20, 98 %). Alespoň tři minuty kontinuálně vidělo podpis smlouvy 775 tisíc dospělých.

Večer pak nabídla ČT24 divákům sestřih Pražský summit: to nejzajímavější, který přilákal k obrazovkám alespoň na tři minuty kontinuálně 68 tisíc dospělých.

Španělský sál čeká na Baracka Obamu a Dmitrije Medvěděva
Zdroj: ČT24
Vydáno pod