Zemřel novinář Ladislav Verecký

Praha - Ve středu zemřel novinář Ladislav Verecký. Od února 1994 psal pro čtvrteční Magazín DNES. Byl autorem rozmanitých textů. Psal nejen fejetony a sloupky o češtině, s Michalem Vieweghem spolupracoval také na blogovém románu. Novinář zemřel náhle ve věku 54 let na zástavu srdce. Informoval o tom deník Mladá fronta Dnes.

„Denis (Ladislav) Verecký byl Pan Autor, jakých je hodně málo. Psal lehce, s vtipem a krásnou češtinou. Nad jeho texty se čtenáři nikdy nenudili, stejně jako jste se nikdy nenudili v jeho přítomnosti. Úžasně chytrý a vzdělaný člověk s neobyčejným smyslem pro humor,“ napsal na zpravodajském serveru idnes.cz šéfredaktor MfD Robert Čásenský.

V magazínu Mladé fronty Dnes psal Verecký články o různých tématech, s největší chutí prý zpracovával materiály o literatuře a českém jazyku.

Verecký se narodil v roce 1955 v Děčíně. Vystudoval bohemistiku a anglistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a americkou kulturu na American University ve Washingtonu. V letech 1980 až 1994 pracoval v redakci poezie nakladatelství Československý spisovatel.

Vydáno pod