Brněnské Výstaviště hostí „jihomoravské“ OVM - Speciál

Druhé největší město Česka – Brno – přebírá štafetu předvolebních Otázek Václava Moravce. Jihomoravský kraj patří k největším volebním obvodům v Česku. V roce 2006 zde bylo 936 694 potenciálních voličů. K volbám jich přišlo 611 527, tj, 65,29%. Jihomoravský kraj se tak umístil necelé jedno procento nad celostátním průměrem a získal celkem 23 mandátů. ČSSD a ODS tehdy získaly po osmi mandátech, lidovci a komunisté po třech, jeden mandát zbyl na Stranu zelených.

Na brněnském Výstavišti v Pavilonu A zvaném Rotunda se od 21:00 střetnou lídři politických stran, které na základě dvou nezávislých sociologických průzkumů překročily hranici 5 %. Za ČSSD vystoupí poslanec a místopředseda strany Bohuslav Sobotka, za ODS poslanec Václav Mencl, za TOP 09 vysokoškolská učitelka Anna Putnová, za Věci veřejné psycholog a místopředseda strany Josef Dobeš, za KSČM poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová, za KDU-ČSL bývalý hejtman Stanislav Juránek. Hovořit se bude mimo jiné o zdravotnictví, nezaměstnanosti, penzijní reformě, aktuální politické situaci a politické kultuře.

V debatě vystoupí i osobnosti Jihomoravského kraje Ivana Ulmanová, ředitelka Automotodromu Brno, a vinařka Ivana Tomanová.

Předvolební debata se koná za přítomnosti publika, vstup je volný až do naplnění kapacity sálu.