Fridrich skončí jako ředitel zpravodajství ČT

Praha - Milan Fridrich končí ve funkci ředitele zpravodajství České televize, na jeho místo od srpna nastoupí ředitel vnějších vztahů ČT Roman Bradáč. Uvedly to servery Mediář.cz a Lidovky.cz. Televizi brzy opustí také programová ředitelka Kateřina Fričová, její souběžné funkce vedoucí projektu programu ČT2 se má ujmout dosavadní personální ředitel ČT Jan Mrzena, napsal Mediář.cz.

Bradáč má Fridricha vystřídat oficiálně 1. srpna, veřejně to však odmítl potvrdit. „Všechny věci související s restrukturalizací České televize oznámí generální ředitel Radě ČT, do té doby nebudu nic komentovat,“ uvedl Fridrich na dotaz Médiáře. Podobně informace nechtěla potvrdit ani Fričová.

Janeček má personální změny a podobu restrukturalizačních projektů jednotlivých programů a vybraných sekcí ČT prezentovat spolu s autory projektů televizním radním tuto středu na neveřejném semináři. Pak zřejmě změny oznámí na odpolední veřejné schůzi Rady ČT. Že se chystá představení personálních změn, potvrdili i radní. „Je to tak plánované. Co přesně bude oznámeno, ale netuším,“ řekl Jaroslav Dědič serveru Lidovky.cz.

Fričovou i Fridricha Janeček letos v březnu jmenoval šéfy projektů programů ČT2, respektive ČT24. Fričová a Fridrich vypracovali projekty svých oddělení spolu s šéfem výroby Václavem Myslíkem, novou vedoucí vývoje nových formátů Andreou Majstorovičovou, čerstvým šéfem redakce sportu Jiřím Ponikelským a dosud externím vedoucím projektu ČT1 Radanem Dolejšem.

Ve středu zřejmě dojde k paradoxní situaci

Fričová a Fridrich radním představí výslednou vizí „svých“ programů, kterou ale vzápětí začne naplňovat někdo jiný, píše Médiář. Dodává, že podle restrukturalizačního plánu, který Janeček zjara předložil radním, by měly ke konci letošního roku dosavadní funkce ředitele programu a zpravodajství zaniknout. Místo toho dostal každý ze čtyř kanálů ČT svého šéfa.