Dvořák v čele Novy končí, odchází do služeb vlastníka

Praha – Generální ředitel nejsledovanější české televizní stanice Nova Petr Dvořák končí ve své dosavadní funkci. Důvodem má být obří reorganizace, která v komerční televizi nyní probíhá. Dvořák by se při setrvání v čele Novy podle vlastních slov dostal do střetu zájmů. Dvořák byl povýšen do funkce viceprezidenta pro oblast vysílání vlastníka Novy, společnosti CME. S informací přišel server Médiář.cz. Možný nástupce Dvořáka prozatím není znám.

Jde o další krok, který provází personální změny v Nově. Ty probíhají v posledních měsících na všech pozicích včetně nejvyšších manažerských míst. Začátkem července Nova oznámila, že novým členem vedení se stává David Stogel. Ten byl od července jmenován na pozici výkonného ředitele. Zde vystřídal svého předchůdce Milana Cimirota, který z televize odešel ke konci června.

Podle Mediáře nahradí Dvořáka na pozici šéfa Novy buď někdo ze současných níže postavených manažerů stanice, nebo někdo zvenčí televize. „Máme interní kandidáty, uvidíme, jak to dopadne,“ řekl Mediáři Dvořák. „Díváme se po trhu, protože hledáme lidi obecně do všech oblastí, v nichž televize Nova funguje. Ať se jedná o produkci, prodej, marketing, techniku i cokoli jiného. Máme pár lidí v hledáčku, uvidíme,“ dodal.

Dvořák je nyní zodpovědný za televizní vysílání ve všech zemích, kde působí CME, včetně Česka. „Proto jsem se snažil zbavit operativních záležitostí. Zůstávám na pozici jednatele jako statutárního zástupce televize Nova, stejně jako jsem v boardech všech ostatních televizí,“ doplnil.

Spolu s ním jsou v pozici jednatelů prezident a generální ředitel CME, majitele TV Nova, Adrian Sarbu a Oliver Meister, viceprezident CME pro vnější vztahy. „Nová skupina jednatelů TV Nova jasně ukazuje zájem nejvyššího vedení CME o pokračování stávajícího úspěchu Novy,“ komentoval tuto změnu začátkem července Dvořák.