Moderátora Chuma nahradí na Primě Drahoňovský

Praha - Novým moderátorem hlavní zpravodajské relace televize Prima bude od dnešního dne Tomáš Drahoňovský, který dosud v televizi působil jako politický a parlamentní zpravodaj. Drahoňovský nahradí Jiřího Chuma, který z Primy odešel a dále bude působit jako moderátor Radiožurnálu. Drahoňovský, který bude moderovat zprávy Primy spolu s Terezií Kašparovskou, bude vedle funkce moderátora hlavní zpravodajské relace i nadále vykonávat novinářskou činnost, zejména v oblasti domácí politiky.

„S panem Chumem jsme se nedohodli na podmínkách další spolupráce,“ řekla mluvčí Primy Jana Kocová bez dalších podrobností.

Chum z Primy odchází, protože mu televize podle jeho slov odmítla zvýšit honorář. „Nepožadoval jsem žádné razantní navýšení honoráře, jak bylo v tisku nedávno uvedeno, pouze jednání o jeho nové výši,“ uvedl Chum na sociální síti Facebook. Vyjednávání o odměně pro moderátora nedávno komentovala mluvčí televize pro deník Blesk. „Chceme, aby moderátoři zpráv měli stejné podmínky, a není možné je individuálně měnit,“ uvedla Kocová.

Moderátor uvádí, že loni v souvislosti s hospodářkou krizí přijal výzvu televize na snížení honoráře na dobu určitou o třetinu. Dodatek ke smlouvě obsahující toto opatření podle něj ale vypršel 31. července, kdy prý měla znovu začít platit původně uzavřená smlouva. „Nabídl jsem televizi kompromis mezi sníženou částkou a platnou částkou ve smlouvě. Ta mi dala ultimátum: Buď podepíšu, nebo dostanu výpověď,“ uvedl Chum s tím, že ve čtvrtek podepsal výpověď a z Primy definitivně odešel.

Vydáno pod