Návštěvnost webů klesla v červenci na letošní minimum

Praha - Návštěvnost českých internetových serverů klesla v červenci na nejnižší letošní úroveň. Proti červnu se snížila o osm procent na 6,3 milionu lidí. Počet českých uživatelů poklesl o pět procent na 5,08 milionu. Počet zobrazených stránek se snížil o 7,4 procenta na 5,87 miliardy. Uživatelé strávili v červenci na internetu v průměru 24 hodin a 53 minut, což je o necelou hodinu méně než v červnu. Vyplývá to z měření NetMonitor, které provádí společnost Mediaresearch.

„V červenci se sezonní dopad prázdnin projevil výrazněji a vlivem dovolených klesla návštěvnost na dosavadní letošní minimum. Můžeme však očekávat, že návštěvnost internetu v srpnu ještě mírně poklesne,“ uvedl mluvčí projektu Jan Mazal.

Nejnavštěvovanější byl v červnu portál Seznam s poklesem o 220 000 návštěvníků na 4,77 milionu uživatelů, druhé zpravodajské Novinky navštívilo 3,4 milionu lidí a třetí iDnes 3,35 milionu návštěvníků. Seznam s 2,17 milionu uživatelů dominoval i žebříčku denní návštěvnosti, druhé byly opět Novinky a třetí Centrum.cz.

Největším provozovatelem internetových serverů byl Seznam s 5,2 milionu návštěvníků, následuje Mafra s 3,4 milionu a Impression Media s 3,3 milionu uživatelů.