Google: Microsoft opisuje výsledky vyhledávání

Seattle - Provozovatel světově největšího internetového vyhledávače Google obvinil rivala Microsoft z toho, že opisuje jeho výsledky vyhledávání na síti. Microsoft to odmítl s tím, že jen využívá všechny zbraně, aby dominantní pozici rivala oslabil. „Chceme jen, aby každý věděl pravdu o tom, jak Microsoft funguje jako vyhledávač, když přebírá tvrdou práci jiných a prezentuje ji jako svoji vlastní,“ uvedl Amit Singhal, který v Googlu dohlíží na pečlivě střežené vyhledávací vzorce.

Microsoft jen monitoruje požadavky uživatelů a aktivitu klikání na Googlu a podle toho poté upravuje výsledky vyhledávání na svém vyhledávači Bing, uvedl viceprezident Bingu Harry Shum.

Google se rozhodl odhalit taktiku Microsoftu v minulém roce. Tehdy se ukázalo, že jsou výsledky vyhledávání Bingu značně podobné těm od Googlu. Zvláště se to projevilo u nesrozumitelných zadání s pravopisnými chybami.

Kroky Microsoftu teď mají ještě širší dopad, když jeho technologie posiluje vyhledávání Yahoo v USA, Kanadě, Mexiku, Austrálii a Brazílii na základě desetileté partnerské dohody. Tu Microsoft a Yahoo uzavřely proto, že nebyly schopny porazit Google každý sám za sebe.

Spor gigantů Google a Microsoft, které dohromady zpracovávají téměř všechny vyhledávací zadání v Severní Americe, na sebe strhl pozornost na konferenci o budoucnosti internetového vyhledávání, kterou Microsoft uspořádal v úterý.

Microsoft nás špehuje, zní z Googlu (zdroj: ČT24)

Pokus Googlu přivést na konferenci Microsoft do rozpaků jen poukazuje na to, jaké napětí mezi technologickými obry přetrvává. Zatímco se Microsoft snaží dohnat Google v internetovém vyhledávání, Google připravuje Microsoft o náskok na poli počítačového softwaru.

  • Internetový vyhledávač Bing autor: ČT24, zdroj: Bing http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/902/90144.jpg
  • Google autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/511/51096.jpg