ČT24 je už i v chytrých Nokiích

Praha - Zpravodajský program ČT24 vstupuje na další platformu. Uživatelé chytrých telefonů Nokia, které obsahují operační systém Symbian 3, mohou ode dneška sledovat živé vysílání ČT24, stejně jako číst zprávy s fotografiemi ze zpravodajského webu. Aplikace je ke stažení v OVI Store. Na jejím vývoji se vedle České televize podílela firma Nokia a Mediawork.

„O víkendu jsme spustili vysílání ČT24 v systému Google Android, krátce předtím výrazně vylepšili aplikaci v iPhonech. Nyní vstupuje ČT24 do třetího nového média. Také pro uživatele chytrých Nokií je nyní zpravodajství ČT24 dostupné kdekoliv a kdykoliv, pokud chtějí mít stálý přehled o domácím a světovém dění,“ říká výkonný ředitel nových médií ČT Milan Fridrich.

Aplikace ČT24 nabízí rychlý přehled hlavních událostí přehledně řazených v rubrikách, pohodlné listování mezi zprávami na dotykové obrazovce i rychlý přesun na živé sledování ČT24. „Rádi bychom v chytrých Nokiích nabídli brzy také vysílání sportovního programu ČT4. Věříme, že multimediální telefony jsou silným hráčem už i pro televizi, zvláště pro nejmladší generaci a jak ČT24, tak ČT4 jsou živé programy, které mají co nabídnout každé generaci,“ dodává Fridrich.

Petr Kasa, ředitel Nokia v ČR:

„Aplikace ČT24 do telefonu Nokia s poslední verzí operačního systému Symbian je pro nás velmi důležitá ze dvou důvodů. Jedná se o první lokální aplikaci tohoto typu, která kombinuje přehledné kategorizované zpravodajství s živým vysíláním televize do mobilu. Druhý důvod je, že se jedná o operační systém, který bude v letošním roce nejrozšířenější v nových modelech telefonu Nokia. Dnes jej reprezentují modely N8, C7, C6-01 a E7.“

Podle ředitele nových médií se ČT chystá tyto aplikace vytvořit také pro nový operační systém, který budou v příští generaci chytrých telefonů od Nokie – Windows Phone 7. „Zaznamenali jsme v únoru dohodu mezi Nokia a Microsoftem a jsme připraveni nabídnout programy ČT24, ČT4 i jiné služby i do tohoto systému hned, jak telefony budou na trhu,“ dodává.

ČT podle Fridricha pozoruje také vývoj kolem multimediálních aplikací u chytrých telefonů Blackberry nebo operačního systému Bada, který vyvinul Samsung. Podmínkou pro vytvoření aplikace některého z produktů ČT je masovější rozšíření telefonů a přizpůsobivost operačního systému k přehrávání živého streamu, vysílání.

ČT současně vyvíjí aplikace ČT4 pro Android a iPhone (aplikace už je ve schvalovacím procesu v appstore) a připravuje speciální čtečky webu a rozhraní pro vysílání ČT24, ČT4 a rovněž obsáhlý a atraktivní archiv pořadů ČT iVysílání pro tablety, v prvním sledu iPady.

Vydáno pod