Otázky Václava Moravce o reformě zdravotnictví

Hlavní hosté aktuálního vydání pořadu Otázky Václava Moravce budou ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09), stínový ministr zdravotnictví a hejtman Středočeského kraje David Rath (ČSSD), ředitel VZP Pavel Horák a kardiochirurg z IKEMu Jan Pirk. Diskutovat budou o současném stavu českého zdravotnictví, zdůvodnění nutnosti reforem, financování zdravotnictví, zásadách, základech a pilířích současné reformy zdravotnictví i o komunikaci s opozicí, odbornou veřejností a občany.

Ve druhé části pořadu vystoupí policejní prezident Petr Lessy a předseda Nezávislého odborového svazu PČR Milan Štěpánek. Debata se zaměří na depolitizaci policie, situaci v policejním sboru, petici za odvolání ministra vnitra, bezpečnostní situaci v ČR, finanční zabezpečení chodu sboru a spolupráci s dalšími orgány činnými v trestním řízení.

Pozvání do pořadu přijal také člen představenstva Sazky a prezident Autoklubu České republiky Roman Ječmínek. Hovořit bude o důvodech problémů Sazky, vztazích v představenstvu, variantách dalšího postupu, financování českého sportu, českém loterijním trhu, současné platební schopnosti Sazky a osobní zodpovědnosti a odpovědnosti funkcionářů.

V neděli od 12:00 na ČT24.