V Česku začala vysílat nová televize, zaměří se na starší diváky

Praha – V Česku začala vysílat nová televize Harmonie TV zaměřená na seniory. Sledovat ji můžete v kabelové síti Planet A a jejích partnerů nebo na internetových stránkách. Program televize tvoří hudba, zábavní, informativní a dokumentární pořady - televize tak chce vycházet vstříc preferencím své cílové skupiny. V programové skladbě proto chybí politické zpravodajství i investigativní publicistika.

„Víme, že díky této koncepci míříme do věkové kategorie, které se v Česku téměř nikdo nevěnuje, a proto nás těší, že jsme první televizí, která přihlíží k demografické struktuře obyvatel České republiky,“ komentoval spuštění vysílání ředitel televize Jiří Heger.   

Harmonie TV má fungovat jako nízkonákladová televize, její chod bude zajišťovat zhruba třicítka externích pracovníků. Zábavu mají obstarávat třeba herečka a zpěvačka Petra Černocká, zpěvák Milan Drobný, herec Pavel Trávníček nebo bavič Václav Upír Krejčí.   

Televizi bude provozovat telekomunikační družstvo CoopTV, které podle dřívějších informací tisku tvoří sedm spoluvlastníků. Mezi jinými Heger (rovněž teleshoppingová firma Tena), Martin Kroh (Stavební bytové družstvo Praha) nebo ředitel a spolumajitel Planet A Martin Havrda.

Vydáno pod