Provozní ředitel Vladimír Karmazín z ČT odešel

Praha - Provozní ředitel České televize (ČT) Vladimír Karmazín, který před zvolením současného generálního ředitele Petra Dvořáka televizi řídil, z ní ve středu odešel. Podle mluvčí ČT Michaely Fričové byl Karmazínův pracovní poměr ukončen. O tom, zda jej na jeho postu někdo nahradí, nebo se náplň jeho práce rozdělí mezi více lidí, není podle ní dosud rozhodnuto.

„Řídil provozní věci a to má v současnosti na starosti finanční ředitel (Milan Cimirot),“ řekla Fričová. Karmazín se v roce 2005 stal ředitelem brněnského studia a v roce 2007 provozním ředitelem celé ČT. Zastával také funkci vedoucího kanceláře předchozího generálního ředitele Jiřího Janečka. Poté, co Janeček ke konci srpna loňského roku odstoupil, řídil až do zvolení Dvořáka celou televizi.

Po nástupu Dvořáka do funkce byl Karmazín provozním ředitelem a na přelomu letošního a loňského roku byl podle serveru Digizone.cz „přesunut na místo jakéhosi tajemníka“. Dvořák po svém nástupu do televize provedl na nejvyšších postech řadu personálních změn. Naposledy, koncem prosince, odvolal výkonného ředitele programu ČT2 Jana Mrzenu a jeho zástupce Vlastimila Ježka.